PD1SRM Radioamateur station

Subtitle

Blog

JOTA 2018

Posted by pd1srm on October 21, 2018 at 11:20 AM

Zo het is weer zover. Het weekend van de JOTA is weer aangebroken. Nu kun je van alles meten aan de apparatuur / antenne's maar het bereik van het amateurstation dat kan je niet. Zodoende is het voor mij het weekend om te bepalen hoe ik het doe voor wat ontvangst betreft. En dat ging dit jaar goed.

Na enkele minuten kreeg ik al een station uit Enschede binnen. PA6VLG/J, de Vaandrig Leggink Groep. Met een S1 kwam ie maar net binnen maar het audio was goed te nemen. Dus dat begon al goed. Het was de grey-zone die hier natuurlijk bij hielp. De temperatuur inversie kwam goed uit. En zorgde voor een afstands-record.

Het station werkte goed. Er was nog geen behoefte aan, maar kan nog wel een keer gebeuren dat we dat ook nog eens gebeurt. Met een commentaar op het rechterkanaal kan dit als een stereo kanaal opname mooi gedaan worden. Maar ja voor volgend jaar is dat dan.

Ttotaal 24 stations gehoord. Met als bijzonderheid dat elk jaar de scouting uit Prinsenbeek word gehoord maar dit jaar niet. Vond ik wel apart. Verder alle voor mij bekende signalen gehoord. En ook was het SSTV station PA4AGO/J weer QRV. Heb er een verbinding mee gemaakt. Er is door mij geen QSL kaart naar gedaan.

Wat QSL betreft doe ik nog steeds niet aan papieren kaarten. Misschien gaat dit in de toekomst nog veranderen. Maar voorlopig nog niet.

Zo tot zover weer eens een stukkie geschreven op de website. Hopelijk word het wat meer dat ik zal schrijven op de site. Maar het moet wel hobby blijven.


73,

PD1SRM

Categories: Blog over VHF / UHF, Blog Algemeen